Send en e-post

hvis du stå på
Galleri Gathes
e-postliste!

   


 

AKTUELT          

PROGRAM     

KUNSTNERE 
 
GALLERIET 

PRESSE

TIDLIGERE
UTSTILLINGER


LENKER

 

AQUATIC
- fotografi av Roy Birger Nilsen

Åpning lørdag 22. august 2009 kl. 14.00
Siste dag 6.09.

Roy Birger Nilsen åpner sesongen i Galleri Gathe med sin andre separatutstilling i galleriet. I sitt første prosjekt, "The Lonely Hour" utforsket Nilsen Bergen i den blå timen, skumringstimen. I "The Lonely Hour" var det de store tomme plassene, mørke gater og tilsynelatende ensomme mennesker på vei et eller annet sted som inntok linsen. Kanskje var det ikke formen som sådan, men  heller fraværet av form som gav prosjektet dets høye kvalitet. Innholdet i hvert enkelt bilde var tomhet, og publikum ble invitert til å fylle ut rammene selv.

Denne gangen er det stikk motsatt, idet det er nettopp formen alene som danner helheten i utstillingen "Aquatic". Som tittelen indikerer så handler det om vann, nærmere bestemt bevegelser under vann. Nilsen briljerer her som iakttaker av bevegelser, og skaper en leken dynamikk i bildene som man bare sjelden ser i et fotokunstfelt som i Norge ofte tenderer til stilsikre og stillestående tablåer.

Form og bevegelse i vann er i tillegg et fascinerende element i seg selv, og Roy Birger Nilsen kan ikke sies være på dypt vann i sitt "Aquatic-prosjekt". Han er under vann.

Velkommen på åpning!

 

ÅPNINGSTIDER

Ons. -
Søn.

Tor.


12-16

stengt

GALLERI
GATHE ER
STØTTET AV

Bergen
Kommune