Send en e-post

hvis du stå på
Galleri Gathes
e-postliste!

    

AKTUELT          

PROGRAM     

KUNSTNERE 
 
GALLERIET 

PRESSE

TIDLIGERE
UTSTILLINGER


LENKER

 

If You Close the Door
ELIN MELBERG - MALERI/ INSTALLASJON

Åpning 14.2. kl. 14-16. Utstillingen står til 8. mars.

Tilfeldighetene ville ha det til at åpningen av Elin Melbergs første separatutstilling i Bergen faller på Valentinsdagen, og siste dag for visning er påfallende nok Kvinnedagen. Dette er en pussighet idet Melberges kunsteriske virke til nå har vært preget av en sterk tilknytning til det feminine, naturlig nok, siden Elin Melberg tross alt er kvinne. Men hun bruker erfaringer om kvinnerollen særs aktivt i sitt kunstnerskap. Det gjelder både tematikken i den bildende kunsten og i installasjonene, såvel som at det gjennomsyrer materialvalget hennes.

Gjennom bruk av ulike perler som en integrert del av maleriene, knytter hun seg opp mot den lange tradisjonen av kvinnelig håndarbeid, hun bruker perler og speilmosaikk som alternativt tegne- og maleredskap på lerret, objekt og andre altenative materialer.

Eksempelvis har hun tvinnet perler tett i tett rundt en kjevle. Når man ser på det så ser det delikat og søtt ut, men om man rører for hardt på det, så vil perlene falle av. Det er sårbart for berøring, og ubrukelig til det det er ment å brukes til. Dette gjør Elin Melberg med flere kjente objekter; dekorerer dem så de mister sin funksjon. Perler sydd på et håndkle med teksten Dry your Eyes gjør det visuelt pent, men umulig og vondt å tørke seg med. Skoene dekket med speilmosaikk gjør dem vanskelige å bruke siden du vil skjære deg på taggene.

Elin Melberg henter bl.a. inspirasjon fra troikaen Cindy Sherman, Nan Goldin og Tracy Emin. Dette er, som mange vil vite, tre kunstere som i sitt arbeide har satt kvinnen i et grelt, selvutslettende, selvutleverende, stygt, heselig, vakkert, pinlig, sjarmerende og fantastisk lys. Jeff Koons, Jean Michel Basquiat, Pierre et Gilles og Frida Kahlo er også viktige referansepunkter i Melbergs virke.

Velkommen!

 

ÅPNINGSTIDER

Ons. -
Søn.

Tor.


12-16

stengt

GALLERI
GATHE ER
STØTTET AV

Bergen
Kommune