Send en e-post

hvis du stå på
Galleri Gathes
e-postliste!

   

Kurt Johannessen, "Grustrening nivå 0/6", fotografi etc. 2005


 

AKTUELT          

PROGRAM     

KUNSTNERE 
 
GALLERIET 

PRESSE

TIDLIGERE
UTSTILLINGER


LENKER
 

FOTBALL
MED MEIR

KURT JOHANNESSEN

Åpning søndag 30.10.2005 kl. 14.00
Utstillingen står til 20.11.2005

Kurt Johannessen åpner i GALLERI GATHE sin siste utstilling Fotball Med Meir hvor han bl.a. viser

UFORKLARLIGE FLYGENDE SØTSAKER (UFS), FRISKT GRESS PÅ ROT FRA KNIKSENS BARNDOMSHJEM, KOSTTILSKUDD UTVIKLET FRA SKOENE GØRAN SØRLOTH BRUKTE DA HAN SPILTE SIN BESTE KAMP NOENSINNE (2-1 KAMPEN MOT ITALIA PÅ ULLEVÅL I 1991), GRESSØREKLOKKER, NYOPPDAGET FOTBALL-SKOKREM... - I ALL HOVEDSAK: FOTBALL MED MER.

Det Kurt Johannessen´ske univers rommer denne gangen det mest alvorlige man kan befatte seg med som menneske, fotball. Like selvsagt som at
alle ting er løsrevet fra hverandre, henger alt også sammen, hvilket f.eks. viser seg i det faktum at bevegelsene til de uforklarlige flygende søtsakene (UFS) har stor innvirkning på den fremtidige fotballforståelsen. Alt som hender kan i det hele tatt sees i sammenheng med det som skjer på fotballbanen, men det er jo gammelt nytt. Fotball er heller ikke noe nytt fenomen i Johannessens kunstnerskap, i installasjonen "Søvn" i Galleri Otto Plonk i Bergen fra 1997, lå spredt på gulvet sammensunkede fotballer hvorfra lyden av barn som sov kunne høres. Det hjertens-kjære poetiske utrykket fra denne installasjonen har imidletid nå måttet vike for de harde fakta: Idet Kurt Johannessen i sin 101 kamp for Skansemyren Fotballklubb scorer sitt femte mål går fotballromantikeren over til å bli fotballforskeren. Johannessens fotballprosjekt er et resultat av en nødtørftig dokumentasjon av ALT SOM HAR (KAN HA?) SKJEDD i Skansemyren Fotballklubb fra 1992 til dags dato.

 
       

ÅPNINGSTIDER

Ons. -
Søn.

Tor.12-16

stengt

 
 

GALLERI
GATHE ER
STØTTET AV

Bergen
Kommune