Send en e-post

hvis du stå på
Galleri Gathes
e-postliste!

    

AKTUELT          

PROGRAM     

KUNSTNERE 
 
GALLERIET 

PRESSE

TIDLIGERE
UTSTILLINGER


LENKER

 

MALERIER vol II
STIG HELLIKSEN (1956-2003)

Velkommen på årets første utstillingsåpning i Galleri Gathe lørdag 17. januar kl 14.00.

Musikk ved J. Alejandro H. Goya.
Kurator: Tommy Olsson - Marianne Gathe.

Dette er Stig Helliksens andre posthume utstilling ved Galleri Gathe. Den første, i oktober 2007, var en enorm publikumssuksess, og innbrakte også en stor sum til et veldedig formål. Siden da har Stig Helliksens arbeider også blitt vist i Oslo, sommeren 2008, i The White Tube, kuratert av Tommy Olsson.

Se blogg her.

Tommy Olsson skriver dette om Helliksens arbeider:
"(...) alt utmerkes av den der ukontrollerbare koloritten, den nonfigurative komposisjonen der alt synes å balansere på randen av fullstendig visuell kollaps, den drevne linjen...Alt sammen indikasjoner på at dette er en mann som vet så forbannet godt hva han gjør, opp til et visst punkt; det punkt der han ikke lenger er i velkjent territorium. Det punkt han som maler strekker seg etter i hvert eneste bilde."

"(...) kanskje det som virker mest sympatisk her, og samtidig det mest imponerende; dette beinharde, sylskarpe fokus på at dette virkelig er en prosess, en nesten lineær progresjon. det er sjelden eller aldri dette maleriet forfaller til en slapp viljeløs manèr, eller regelrett repeterer seg selv og gjentar noe kunstneren allerede vet. Hele tiden ligger denne rastløse nysjerrigheten der og rister som en blottlagt nerve; (...) Og tid og sted tatt i betraktning - 90-tallet var definitivt ikke maleriets tiår - er det en konsekvens her du ikke vil finne hos noen yrkesaktive billedkunstnere med høy utstillingsaktivitet, og kanskje - det er skummelt å tenke på, egentlig - kanskje denne tilbaketrukne aktiviteten som bare få visste noe om egentlig var noe han prøvde å beskytte mot det psykopatologiske mishmash en kunstnerisk karriere innebærer."

Velkommen!

 

ÅPNINGSTIDER

Ons. -
Søn.

Tor.


12-16

stengt

GALLERI
GATHE ER
STØTTET AV

Bergen
Kommune