Send en e-post

hvis du stå på
Galleri Gathes
e-postliste!

   

 

AKTUELT          

PROGRAM     

KUNSTNERE 
 
GALLERIET 

PRESSE

TIDLIGERE
UTSTILLINGER


LENKER

 

MALERIER
STIG HELLIKSEN (1956 - 2003)

Åpning lørdag 13. oktober kl. 14.00
Alejandro Huidobro, gitar/sang, vil spille på åpningen. Utstillingen står til søndag 04.11.2007

Blogg om Stig Helliksen her.

Det er med en spesiell ærbødighet Galleri Gathe denne gangen inviterer til ny utstilling. Stig Helliksens arbeid er aldri tidligere vist for publikum, sogar var hans nærmeste ikke klar over den enorme bredden på hans kunstproduksjon før etter hans bortgang i 2003.

Stig Helliksen etterlot seg mer en 1500 malerier, samt en mengde tegninger og skulpturer. Idet man forholder seg til Helliksens totale produksjon oppleves den som et kunstnerisk forskningsmatriale.

Det er klart at Helliksen var opptatt av prossess og kolør, heller enn form og estetikk. Man kan si at Stig Helliksen forholdt seg aktivt til den ekspressive non-figurative tradisjonen, og da spesielt den amerikanske ekspresjonismen på 1950-tallet.

Malere som Per Kirkeby, Francis Bacon og Bjarne Melgaard er blant mange det også finnes  spor av i Helliksens arbeider. Helliksens produksjon nærmest koker over av et overskudd så rikt og mettet på livsbejaende  glede over kunstners muligheter, at det er umulig som betrakter å ikke bli revet med.

Denne utstillingen har en spesiell bakgrunn, men ikke desto mindre er det med stor entusiasme på vegne av et nytt kapittel norsk samtidskunst det inviteres til utstillingsåpning lørdag 13. oktober 2007 kl. 14.00. 
       

ÅPNINGSTIDER

Ons. -
Søn.

Tor.12-16

stengt

 
 

GALLERI
GATHE ER
STØTTET AV

Bergen
Kommune