Send en e-post

hvis du stå på
Galleri Gathes
e-postliste!

   
 

AKTUELT          

PROGRAM     

KUNSTNERE 
 
GALLERIET 

PRESSE

TIDLIGERE
UTSTILLINGER


LENKER
 

HÄNDLER K. PRESENTS

SCATOLOGY FOR THE MASSES

ÅPNING LØRDAG 27. MAI KL. 19.00
UTSTILLINGEN STÅR TIL 18.06.06

Thomas Knarvik
(f. 1969) åpner i festspilluken sin første utstilling i Bergen.

Knarvik er en etablert billedkunstner som har sine røtter på vestlandet, men er bosatt i Oslo. I sitt kunstnerskap har han gått fra det strengt figurative til en etterhvert svært ekspressiv og abstaherende penselføring.

Utstillingen i Galleri Gathe viser Knarvik seg imidlertid frem som en bastant konseptkunstner hvor han har latt  objektenes vesensform mildt sagt stå i en pinlig og kanskje ekkel kontrast til det minimalistiske utrykket.

Knarvik, som i samarbeid med filosofen Lars Fr. H. Svendsen her presenterer labelen HäNDLER K, fortsetter den ideologiske samtalen med Danto (Artur Dantos bok Kunstens Avslutning, ble akkurat utgitt på norsk) i gallerirommet og akter å utfordre publikum med det eviggyldige spørsmålet om; hva som skiller en vanlig ting fra et kunstverk.

Den tyske filosofen Hegel mente at kunsten var på sitt mest fullkomne stadium idet den ble til filosofi, og slik har Knarvik tatt Hegel på ordet idet han her samarbeider med den ikke ukjente filosofen Lars Fr. H. Svendsen.

Estetiseringen av i utgangspunktet ekle, men strengt nødvendige ting er ikke blitt gjort for den barnslige provokasjonens skyld; Bokstavlig talt viser denne utstillingen at estetikken også finnes i svært lite innbydende forbruksvarer.

Med utstillingen SCATOLOGY FOR THE MASSES viser Thomas Knarvik og Lars Fr. H. Svendsen det estetiserte forbruket i sin ytterste betydning, nemlig det forbruket som kommer ut igjen som motbydlig avfall. 
       

ÅPNINGSTIDER

Ons. -
Søn.

Tor.12-16

stengt

 
 

GALLERI
GATHE ER
STØTTET AV

Bergen
Kommune