Send en e-post

hvis du stå på
Galleri Gathes
e-postliste!

   
 

AKTUELT          

PROGRAM     

KUNSTNERE 
 
GALLERIET 

PRESSE

TIDLIGERE
UTSTILLINGER


LENKER

 

Stories Of Violence
NATASJA ASKELUND - malerier

Åpning lørdag 18. april kl. 14.00
Utstillingen står til søndag 3. mai.

Natasja Askelund (f. 1969) åpner i Galleri Gathe sin første separatutstilling i Bergen siden 1996. Askelund, som har sin base i Stavanger, har i hele sitt kunstnerskap vært en tydelig aktør på den norske kunstscenen, hun er representert i en rekke kunstsamlinger og står bak flere store offentlige utsmykninger.

Kritiker i Stavanger Aftenblad Trond Borgen, skriver i 2007: "Først erobret Askelund kunsthistorien, i sin debututstilling på Hå gamle prestegård i 1992; hun lånte elementer fra tradisjonen som særlig baserte sitt billeduttrykk på fargen. Slik skapte hun et solid fundament for egen utvikling, og slik kunne hun bruke sin maleriske styrke til å forme et stort kunsterisk prosjekt, faktisk en hel livsfrise, som hun siden har arbeidet med og fortsatt står midt i. For hver nye utstilling har Askelund videreutviklet sitt fortellende, dypt humanistiske engasjement; og hun spør igjen og igjen: Hva vil det si å være menneske?"

Til utstillingen i Galleri Gathe kommer Askelund med store lerreter som refererer til såvel nåtid som til forgangen kunsthistorie; det er sitater av tre berømte motiver av Caravaggio som dominerer utstillingen; Judith dreper Holofernes, Isak ofres og Kristus gravlegges. Disse barokke motivene fra bibelhistorien har Askelund lagt inn i sitt sedvanlige fargesterke uttrykk, malt med rå penselføring og en innstendig oppfordring om å forholde seg.

 

ÅPNINGSTIDER

Ons. -
Søn.

Tor.


12-16

stengt

GALLERI
GATHE ER
STØTTET AV

Bergen
Kommune